Diş Beyazlatma Yöntemleri
Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? Doğal diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? Evde diş beyazlatma uygulamaları nelerdir? Sararan dişler nasıl beyazlatılır? Diş lekeleri nasıl temizlenir? Diş tartarlarından kurtulma yöntemleri nelerdir? Diş sağlığımızı korumanın yolları nelerdir?
Sararan diÅŸler gülümsemenize mi engel oluyor? DiÅŸ lekeleri yüzünden psikolojiniz mi bozuluyor? Gelin hep beraber diÅŸlerimizi nasıl beyazlatabiliriz, diÅŸ saÄŸlığımızı nasıl koruyabiliriz inceleyelim ve gülümsememizle etrafımızı aydınlatalım…
Dişlerimiz neden sararır?
Dişlerimizin sararması ve istenmeyen lekelerin oluşmasının birçok nedeni bulunmaktadır. En bilindik sebepleri ise yaşın ilerlemiş olması ve kahve, çay, cola, sigara vb. tüketimi dişlerimizin yıpranmasına ve lekelerin oluşmasına sebep olmaktadır.
Diş bakımını ne kadar sıklıkta yaptırmalıyız?
Diş hekimlerinin tavsiyesi istenmeyen lekeler ve tartarlardan kurtulabilmek için ve diş sağlığımızın önemi için 6 ayda bir diş hekimlerine dişlerimizi temizletmemiz yönünde.
Diş hekimlerine düzenli olarak 6 ayda bir dişlerinizi temizletmenize rağmen yukarıda saymış olduğumuz sürekli alışkanlıklarınız var ise dişleriniz bir kaç hafta içinde yine sararmaya ve lekelenmeye başlayacak. Bunun çözümü ise evde uygulayabileceğiniz pratik bir kaç uygulama ile dişlerinizi kendi rengine dönmesini sağlayabilirsiniz.
Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?
Aşağıdaki yöntemleri dişlerimizi diş macunu ile fırçalayıp yemek artıklarından vs. arındırdıktan ve iyice duruladıktan sonra uygulanmalıdır.
Karbonat ile diş beyazlatma yöntemleri;
1- Bir çay kaşığı karbonat, 4 damla limon suyu ve bir çay kaşığı zeytin yağını iyice karıştırdıktan sonra dişlerinizi fırçalayın.
2- Bir tatlı kaşığı karbonat, bir tutam tuz ve bir kaç damla sirkeyi karıştırıp dişlerinizi fırçalayın.
3- Bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı toz adaçayı, bir çay kaşığı tarçını iyice karıştırıp dişlerinizi fırçalayın ve bol su ile durulayın. Her akşam yatmadan önce yapılması tavsiye ediliyor. 1 hafta ve daha fazla kullanımlarda sonuç vermektedir.
4- Yarım çay kaşığı karbonatın içerisine püre haline getirilmiş bir miktar çileği ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra dişlerinizi düzenli olarak bu karışımla fırçalayın.
5- Karbonata biraz su katarak macun kıvamına getirdikten sonra diş fırçası ile dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.
6- 1 tatlı kaşığı karbonatın üzerine 5-6 damla limon suyu sıkarak diş fırçanız ile macun kıvamına getirin ve dişlerinizi bu karışım ile fırçalayın. Haftada bir uygulayabilirsiniz. (denenmiştir, lekeleri yok ediyor ve dişleri beyazlatıyor)
Bu yöntemler, diş minesine zarar vermemek için çok sık kullanılmamalıdır. İstenilen beyazlık elde edildiğinde ara verilmelidir.
Fesleğen: Gün içerisinde bir kaç taze fesleğen yaprağı çiğnenebilir. Kurutulup toz haline getirilip diş macununuza katarak dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.
Tuz: Sararmış dişler için kullanılan çözümlerden biridir. Bir tutam tuz ve karbonat karıştırılarak dişler ovulabilir. Diş macununa tuz eklenerek dişler fırçalanabilir.
Portakal Kabuğu: Diş sararması ve ağız kokusu için kullanılmaktadır. Portakal kabuğunun içi ile dişler her gece yatmadan önce ovulur. Düzenli olarak kullanıldığında etkili sonuçlar vermektedir. Ayrıca portakal kabuğunu kurutup toz haline getirdikten sonra diş macununuza ekleyip dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.
Limon: Eşit oranda limon ve su karıştırılır. Her yemekten sonra bu karışım ile gargara yapılır. Ağız kokusunu azaltır, dişlerin beyazlamasında yardımcıdır. Bu karışım diş eti iltihabı için de kullanılmaktadır.
Elma Sirkesi: Bir yemek kaşığı elma sirkesi, bir çay kaşığı sızma zeytin yağı ve bir kase elma suyu karıştırılıp bu karışım ile dişler fırçalanır. Karışım bitene kadar devam edilir. (Doğal elma sirkesi)
Muz Kabuğu: Dişler muz kabuğu ile iyice ovulur. Ardından dişler fırçalanır. Düzenli yapıldığında etkili sonuçlar alınır.
Sebze: Lifli sebzeler yemek diş beyazlığı için etkili yöntemlerden biridir. Özellikle brokoli, salatalık, elma ve havucun diş temizleyici etkisi bulunmaktadır.
Su: Günlük su ihtiyacımızı karşılayarak da dişlerimizin sararmasına engel olabiliyoruz.
SaÄŸlıklı bembeyaz gülüşleriniz olsun…
Son Yorumlar
Ocak 9, 2019 (1:09) Karatay Diyeti Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı! Açıklama beni 10000 adıma hedef kıldı günlük teşekkürler admincim 😊
Temmuz 7, 2018 (5:44) Karatay Diyeti Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı! karatay diyeti hakkında güzel bir yazı
Haziran 8, 2018 (3:56) Karatay Diyeti Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı! kadınlar sitesi alanında çok güzel bit siteniz var yazı çok ayrıntılı hazırlanmış teÅ...